Radio Bulletin and Amroh

No picture

On this page you can find the articles written by me in the years 1977 – 1987.
I was involved as freelance author in these years with this magazine.

The magazine was part of the publishing company Uitgeverij de Muiderkring, closely related to the electronics wholesale company Amroh.

I lived in Weesp, close to the Amroh headquarters (Muiden) and the Muiderkring Publishing company was located in Bussum. All Amroh companies moved in the eighties to one location: in Weesp.
And now they do not exist anymore!

No picture

Amroh in Muiden

No picture
De Muiderkring in Bussum Amroh en De Muiderkring in Weesp

No picture No picture

Click on the pictures above to read the history as written in 1956 and 1987

Radio Bulletin was a dutch magazine, so the rest of this page and material is in dutch! No picture

Van 1977 tot 1987 ben ik redacteur geweest van het elektronica tijdschrift Radio Bulletin. Op freelance basis, naast studie en werk.

Radio Bulletin is het oudste tijdschrift in Nederland dat zich richtte op elektronica. Uitgegeven door Uitgeverij de Muiderkring, een zuster bedrijf van het handelsbedrijf in elektronica Amroh.
Zowel de Uitgeverij de Muiderkring als Amroh zijn in de economische depressie na 2000 tenonder gegaan. Al eerder was het tijdschrift Radio Bulletin, nu met de naam RB Elektronica, losgeweekt van de Uitgeverij de Muiderkring. Vanaf 1985 is het bergafwaarts gegaan, na 2004 is RB Elektronica ophouden te bestaan als papieren uitgave.
Daarmee is een einde gekomen aan een roemrijk bestaan. Van de zelfbouw van radio, de vele aandacht aan hifi audio, diverse zelfbouw van elektronica tot microprocessoren, Radio Bulletin was altijd voorloper en trendsetter.

Hier ga ik wat van mijn bijdrage aan dat verleden tentoonstellen: artikelen: zowel op het gebied van (zelfbouw) elektronica, eerste indrukken van nieuwe computers tot voornamelijk KIM-1 gerelateerde onderwerpen.

Presentatie van Rob Hooft:
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh
Amroh